Tags voor deze pagina:
Nieuws

Veilig Verkeer Nederland Zuidplas geeft dode hoeklessen op scholen in Moordrecht

Drie vrijwilligers van VVN en een medewerker van bedrijf BOS Moordrecht hebben kinderen van twee basisscholen in Moordrecht dode hoeklessen gegeven.

Een aantal kinderen kropen achter het stuur van de vrachtwagen en de overige kinderen van de groep verstopten zich in de dode hoeken. Pas door goed in de spiegels te kijken konden de kinderen in de cabine hun klasgenootjes naast en voor de vrachtwagen zien. Ook werd uitgelegd dat de 3 meter afstand achter een vrachtwagen nodig zijn om op tijd te vluchten als de auto plotseling achteruit zou gaan rijden. De kinderen waren heel enthousiast over de les en vonden het erg leerzaam. De leerkrachten onderschreven ook de noodzaak van deze lessen.