Tags voor deze pagina:
Nieuws

Zonovergoten labelfeest op IKC De Schelf

Onder het toeziend oog van de vijfde- en achtstegroepers van IKC De Schelf fietsen de derdegroepers op 22 september een parcours op het plein. “Stop” klinkt het, als de jongste en de oudste leerling van de school, Vienna en Messa, voor het zebrapad staan om over te steken.

SCHOOL op SEEF maakt een punt van nul

Die roep is niet nodig: de leerlingen zijn zo getraind, dat ze uit eigen beweging bij de oversteekplaats stoppen. VIenna en Messa steken over en brengen het SCHOOL op SEEF labelbordje naar wethouder Joanne Blaak (wethouder jeugd van de gemeente Hoeksche Waard), die de school in ’s-Gravendeel bezoekt vanwege hun bijzondere prestaties.

De wethouder overhandigt het label en het bijbehorende certificaat aan Mark Enterman, de adjunct-directeur van de school. “En jullie hebben niet zomaar een label, jullie hebben het zelfs al voor de vijfde keer weten te behalen, geweldig!” aldus de wethouder.

Omdat de school voor de vijfde maal het label heeft behaald zijn er ook medailles voor alle leerlingen. Joanne Blaak hangt er symbolisch een om bij Vienna en Messa. Er zijn ook medailles en bloemen voor Wendy Smedeman en Wil Snijders, de bijzonder gewaardeerde hulpouders van de school.

Ten slotte presenteert Ada Aalbrecht (ROV Zuid-Holland) de linialen, die het ROV beschikbaar stelt voor alle leerlingen van de school. “Deze zijn om thuis met je ouders, of je opa en oma, over te praten. Want zij brengen je in de eerste jaren naar school, maar in groep acht gebeurt dat natuurlijk niet meer. Op deze liniaal kunnen je ouders of verzorgers zien wat een goede manier is om jullie stap voor stap te leren zelf lopend of op de fiets naar school te gaan”.