Tags voor deze pagina:
Nieuws

Wethouder Robin Kersbergen bezoekt verkeerslessen De Regenboog

Onder een stralende zon bezoekt wethouder Robin Kersbergen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op 22 september basisschool de Regenboog in Reeuwijk.

In groep vijf presenteert schooleider Nel van Galen de resultaten van de Schoolbrengmonitor en praat de wethouder met de kinderen over hun ervaringen in het verkeer. Leerlingen en wethouder bekijken een filmpje van meester Jeroen, waarin de leerlingen worden voorbereid op de praktische fietsoefeningen op het plein van later deze dag.

De schoolbrengmonitor laat zien, dat in de Schoolbrengweek heel veel leerlingen van De Regenboog lopend of met de fiets naar school zijn gekomen. Dat is niet heel bijzonder voor deze school: de meeste kinderen zijn dit gewend.  Dat is duidelijk te zien tijdens de pleinlessen, waar de zevendegroepers hun vaardigheden oefenen tijdens oefeningen met slalom fietsen en bochten rijden. De wethouder is enthousiast over de inzet en prestaties van de school voor verkeerseducatie.