Tags voor deze pagina:
Nieuws

Verkeersles met wethouder Jeffrey Keus op de Lusthofschool in Voorburg

De Lusthofschool doet mee aan de Schoolbrengweek. Bijna alle ouders en kinderen komen deze week, en eigenlijk ook in andere weken, lopend of fietsend naar school.

In de Schoolbrengweek worden extra verkeerslessen gegeven, ook voor de allerjongsten. Jong geleerd is immers oud gedaan!

Wethouder Jeffrey Keus ging in Groep 8 in gesprek met de kinderen. Bijna alle kinderen waren lopend of op de fiets naar school gekomen. Een paar kinderen waren wel met de auto. “Voor deze keer” zeiden ze erbij. “Meestal komen we op de fiets”. De schoolomgeving vonden de kinderen best veilig. “Het is een rustige straat en omdat bijna iedereen loopt of fietst zijn er weinig auto’s. Iedereen let ook goed op elkaar”.

De wethouder reikte in de klas een kadootje uit: de ‘meters maken’ lineaal waarop de stappen zijn afgebeeld van onder begeleiding lopen en fietsen naar zelfstandig naar school gaan.

Buiten op het schoolplein stond het verkeersparcours al klaar. De Lusthofschool maakt, net als vele scholen in Zuid-Holland, gebruik van het lespakket Verkeerskunsten waarmee op het schoolplein verkeerssituaties kunnen worden nagebootst. “Pas op, jullie staan midden op de weg” roept de verkeersjuf ons lachend toe. De kinderen lopen en fietsen over het parcours, geven elkaar voorrang en stoppen voor het verkeerslicht. Wethouder Jeffrey Keus mag, samen de kinderen en ‘oversteekopa’ Jan van Gils, oversteken op het zebrapad.

Een verkeersveilige schoolomgeving maak je samen. Daarom is het belangrijk dat de gemeente en de school met elkaar in gesprek zijn over wat er goed gaat en wat er beter kan. De school nodigt de wethouder dan ook uit om binnenkort nog eens langs te komen. Een aanbod wat van harte wordt aangenomen.