Tags voor deze pagina:
Nieuws

Bestuurders Drechtsteden en Alblasserwaard ondertekenen Manifest Verkeersveiligheid

“Wij, de portefeuillehouders verkeersveiligheid, vinden, dat ieder verkeersslachtoffer er één teveel is en dat de zorg en verantwoordelijkheid voor een verkeersveilige regio niet exclusief bij de overheden thuis hoort, maar gedeeld moet worden met een ieder, die hier binnen de eigen context een bijdrage aan kan leveren”.

Zo begint het manifest, dat de wethouders en heemraden van de gemeenten en waterschappen in Drechtsteden en Alblasserwaard op 15 september hebben ondertekend. Ze geven in het manifest aan niet te accepteren, dat verkeersdeelname slachtoffers vergt. Ze beloven zich sterk te maken voor het samenwerken aan verkeersveiligheid vanuit de missie “Maak een Punt van Nul”, en roepen andere partijen op hieraan bij te dragen.

Ook in 2013 ondertekenden de bestuurders in de regio’s een manifest met deze strekking.

Op de foto de wethouders Marten Japenga (Alblasserdam), Arjan Meerkerk (Hardinxveld-Giessendam), Jauharina Oelfke-ten Seldam (Hendrik-Ido-Ambacht), Ton Spek (Sliedrecht), Arno Janssen (Papendrecht) en Rik van der Linden (Dordrecht) en heemraad Goos den Hartog (Waterschap Rivierenland). Ook wethouders Marjo Molenaar (Gorinchem), Johan Quik (Molenlanden) en Robert Kreukniet (Zwijndrecht) en heemraad Henk van de Drift (Waterschap Hollandse Delta) ondertekenden het manifest.

De volledige tekst van het manifest is hier te lezen