Tags voor deze pagina:
Nieuws

Zesde label voor een regionale koploper

Op woensdag 14 september bezocht wethouder Hanneke van de Gevel van Pijnacker Nootdorp de Josephschool in haar gemeente. Ze was er te gast om de school het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel te overhandigen.

En niet zomaar het label: de school had het kwaliteitskeurmerk al voor de zesde achtereenvolgende keer weten te behalen, en is daarmee de koploper in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Alle leerlingen hadden zich voor dit moment verzameld op het feestelijk versierde plein. Ze demonstreerden vaardigheden uit de methode Verkeerskunsten, en Hanneke van de Gevel deed mee. Zo werd er geslalomd en een estafettestokje doorgegeven. De leerlingen waren heel behendig, dankzij het vele oefenen, en dat komt goed van pas in het verkeer. Ook daar moet je soms immers wendbaar zijn, en goed kunnen afstemmen op andere weggebruikers.

Naast het labelbord overhandigde ze de school de SCHOOL op SEEF linialen, die het ROV Zuid-Holland vanwege de Maand van de Veilige Schoolomgeving aan leerlingen en hun ouders schenkt.

Na de feestelijkheden op het plein deelden verkeersouder Saskia Gelauff, de wethouder en een aantal leerlingen flyers uit in de buurt van de school. Met de flyers riepen ze automobilisten op rustig te rijden, en de auto minder te gebruiken in de schoolomgeving.