Tags voor deze pagina:
Nieuws

Wethouder Elsbeth Koek bezoekt Totally Traffic les op het Teylingen College KTS

Twee professoren in laboratoriumjassen, een battle , een quiz en een concentratie-opdracht vol afleidingen. De TotallyTraffic les “Verkeerslab” geeft leerlingen kennis mee over verkeer, en inzicht de risico’s die dat met zich mee kan brengen. Ook op het Teylingen College KTS, waar de les op 12 september wordt gegeven.

Het hoge tempo van de les en de grappige en verrassende werkvormen maken dat de les van begin tot eind boeide.

Onderwijswethouder Elsbeth Koek van de gemeente Teylingen bezoekt op deze dag de les aan een van de brugklassen. “We zien dat juist in deze maand het aantal verkeersslachtoffers onder jongeren toeneemt. Ik denk, dat het heel belangrijk is dat we met z’n allen ons best doen om de beweging naar nul te maken”.

Ze is enthousiast over de les. “Bijzondere, enthousiaste mensen, die de leerlingen meenemen in alle vragen waar ze in het verkeer mee te maken krijgen”.
Aan het slot overhandigt de wethouder alle leerlingen een exemplaar van het Ouder-Kind Contract en nodigt hen uit dit samen met hun ouders in te vullen.

“Ik hoop heel erg, dat ouders met hun kinderen kijken: wat kunnen we zelf doen?” zegt ze daarover in de korte film die van het lesbezoek is gemaakt.