Tags voor deze pagina:
Nieuws

Een sportieve start van de Schoolbrengweek 2022 bij basisschool Loep in Schiedam

Basisschool Loep, gemeente Schiedam en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) slaan de handen ineen. Het is belangrijk dat kinderen voldoende bewegen, voor hun gezondheid en om overgewicht te voorkomen. Een doelstelling die uitstekend past bij het streven om meer lopend en fietsend naar school te komen. Lopen en fietsen is gezond, kinderen doen ervaring op in het verkeer en het is beter voor het milieu.

“Wij zijn een gezonde school” zegt directeur Annemieke Jeene. Daar willen we aan bijdragen door elke dag een ‘daily mile’ te lopen (en lekker een stukje rennen in het park) met de kinderen. Ook onze schoolreisjes, dit jaar naar Delft, doen we bewust op de fiets.

56 leerlingen staan maandag 12 september in de startblokken om ‘The Daily Mile‘ te lopen. Frans Hamerslag is wethouder verkeer in Schiedam. Hij geeft het ‘startschot’ door een lint door te knippen. “Wat fijn dat ik vandaag met jullie mee mag” zegt hij tegen de kinderen. “Naast gezond bewegen is het ook belangrijk dat jullie goed door het verkeer kunnen gaan. Ik hoop dat jullie mij straks al lopend laten zien hoe jullie dat doen, door de wijk en soms door het drukke verkeer. Ik vind het geweldig dat jullie school meedoet aan de SCHOOL op SEEF schoolbrengweek.‘ Daarmee laten jullie ook aan jullie ouders zien dat lopen en fietsen gezond en leuk is en dat je er, door het veel te oefenen, steeds beter in wordt”.

De stoet leerlingen trekt de wijk in. Onderweg zien we veel lachende gezichten. Omwonenden vragen wat er aan de hand is en steken hun duim op. Nog even een sprintje door het park de ‘daily mile’ zit erop. Frans Hamerslag heeft nog een kadootje voor de leerlingen, dat gretig aftrek vindt. Een liniaal waarop de stappen zijn verbeeld van onder begeleiding lopen en fietsen naar zelfstandig deelnemen in het verkeer. Letterlijk meters maken, of liever gezegd ‘mijlen’.

De gemeente Schiedam koppelt bewust de thema’s verkeersveiligheid, gezondheid en duurzaamheid aan elkaar. Het zijn allemaal goede redenen om meer te lopen en te fietsen. Daarmee hoopt de gemeente steeds meer ouders en kinderen in beweging te krijgen. Op basisschool Loep lijkt deze missie nu al geslaagd.