Tags voor deze pagina:
Nieuws

Verkeersheldentour van start in Alblasserdam

Drie tips, een flyer en een vriendelijke wens, dat kregen automobilisten in Alblasserdam woensdag 7 september tijdens gesprekken met de Verkeershelden. Leerlingen uit groep 7 van OBS Het Palet, in opvallende heldenoutfit, gingen met hen in gesprek over veilig gedrag in het verkeer. De allerbelangrijkste tip? Rij vriendelijk!

De Verkeershelden kregen bij hun actie assistentie van de politie: een aantal agenten hielp bij de staandehoudingen van de automobilisten. Mensen, die geen gelegenheid hadden voor een gesprek konden doorrijden.

Ook verkeerswethouder Marten Japenga hielp mee. “Ik doe dit graag, want ik vind het een goede en belangrijke actie”, aldus Japenga.

Samen met de leerlingen bracht hij ook nog een krijttekst aan op het fietspad in de buurt van de actie: “Let op tijdens het oversteken”.

Op verschillende plekken in de gemeente hangen ook posters, waarmee automobilisten worden opgeroepen niet te snel te rijden.

In Drechtsteden en de Alblasserwaard wordt op veel manieren invulling gegeven aan de themamaand. Zo zijn er gastlessen op basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en het Da Vinci College, zijn er Go MONO acties en uitreikingen van verkeersveiligheidslabels. Ook gaan in meerdere gemeenten Verkeershelden op pad. De meeste activiteiten zijn op de agenda te vinden.