Tags voor deze pagina:
Nieuws

Feest, op OBS De Noord in Ridderkerk!

Peter Meij (wethouder van Ridderkerk en ambassadeur verkeersveiligheid voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag) gaf tijdens zijn bezoek aan klas 3-4 het startschot voor de Maand van de Veilige Schoolomgeving.

Eerst praatte hij met de kinderen over verkeersveiligheid, en de manier waarop ze naar school komen. Alle kinderen hadden daar wel iets over te vertellen.

Toen volgde een bijzonder moment: Met een druk op de knop startte Peter Meij het speciale introductiefilmpje, waarin de figuren uit de vernieuwde verkeerskalender de kinderen aanspraken. Aansluitend startte het eerste verhaal van de kalender. In deze vernieuwde editie heeft dit de vorm van een filmpje, waarin de figuren uit het verhaal bewegen. De vernieuwde verkeerskalender is hier te vinden.

Peter Meij deelde tot slot een presentje uit: een kleurige liniaal. En niet zomaar eentje. Op de liniaal is te zien wat de 4 ontwikkelingsfasen van de kinderen zijn op het gebied van verkeer, en wat dit betekent voor de ouders. Meij nodigde de kinderen uit de liniaal aan hun ouders te laten zien en met hen te praten over verkeersveiligheid en samen lopen en fietsen naar school.

OBS De Noord is heel actief op het gebied van verkeersveiligheid. De school draagt het SCHOOL op SEEF label met trots, en huurt zelfs op eigen initiatief een verkeersleerkracht in voor de praktische verkeerslessen.

Kijk op www.maakeenpuntvannul.nl/themamaand voor meer informatie over de Maand van de Veilige Schoolomgeving.