Tags voor deze pagina:
Nieuws

Wethouder Hanneke van de Gevel bij TotallyTraffic op Stanislas College Pijnacker

“Ik hoop echt, dat we naar nul verkeersslachtoffers gaan”. Aan het woord is wethouder Hanneke van de Gevel van Pijnacker Nootdorp tijdens haar bezoek op 25 augustus aan TotallyTraffic les “The Battle” in een brugklas van het Stanislas College in Pijnacker – Nootdorp.

Ze bezoekt de klas terwijl de les in volle gang is. TotallyTraffic gastdocenten van TeamAlert hebben onder andere al een quiz afgenomen, en zijn in gesprek met de leerlingen. Over de verleiding van je mobieltje op de fiets en de risico’s die dat met zich meebrengt, bijvoorbeeld. De leerlingen formuleren in groepjes hun voornemens voor veiliger gedrag in het verkeer.

Hanneke vertelt, dat ze verantwoordelijk is voor verkeersveiligheid in de gemeente, en dat de gemeente het onderwerp heel belangrijk vindt. “Ik wil, dat jullie allemaal veilig op school en weer thuis komen”.

Het Stanislas College is heel actief met de lessen van TotallyTraffic. Op deze dag in de eerste schoolweek kregen alle brugklassers de les “The Battle” aangeboden. In andere klassen en periodes zijn er andere verkeerslessen op de school. Daarnaast heeft het Stanislas meegewerkt aan een onderzoek met een drone. In dit artikel in het ROV-magazine is meer te lezen over de motivatie en inzet van de school.

Meer informatie over de Maand van de Veilige Schoolomgeving is hier te vinden.