Tags voor deze pagina:
Nieuws

“Wij gaan weer naar school”. Bodegraafse scholen laten zich horen!

Ook in Bodegraven-Reeuwijk zijn de scholen weer begonnen. Dagelijks gaan weer kinderen onderweg naar school. Het is even wennen. Niet alleen voor de kinderen en de ouders maar ook voor de buurtbewoners.

Drie basisscholen in de Dronenwijk, Willibrord-Miland, de Beatrixschool en de Verhoeff-Rollmanschool, bedachten een ludieke actie om het verkeer en de buurtbewoners te laten weten dat ze weer onderweg zijn naar school: een lawaaioptocht! Op woensdagochtend 24 augustus maakten zo’n 800 kinderen met potten, pannen, trommels, toetsers en andere instrumenten een optocht door de wijk en droegen daarbij spandoeken en zelfgemaakte verkeersborden. “Een geweldig succes en een mooie manier om aandacht te vragen voor veilige schoolomgevingen” vonden zowel de schoolmedewerkers als de ouders en de buurtbewoners na afloop. Veilig Verkeer Nederland hielp mee met de organisatie en dankzij de politie en de verkeersregelaars verliep de optocht vlekkeloos.

Verkeersveiligheidslabel

Voorafgaand aan de lawaaioptocht ontving basisschool Willbrord-Miland het derde verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF van Arjan Breider, projectleider bij ROV Zuid-Holland. De Beatrixschool en de Verhoeff-Rollmanschool ontvingen eerder ook al het derde verkeersveiligheidslabel. “Het verkeerveiligheidslabel is een beloning voor de inzet van school voor de verkeersveiligheid van haar kinderen. Het is geweldig om te zien hoe de school jaar in jaar uit verkeerslessen geeft, met ouders praat over het gewenste verkeersgedrag en aandacht vraagt voor een veilige schoolomgeving; bijvoorbeeld door de lawaaioptocht van vanochtend”.

Wil Nicolaas, directeur van basisschool Willibrord-Miland, gaf aan enorm trots te zijn op het nieuwe verkeersveiligheidslabel. Ze sprak de kinderen kort toe: “Laten we als school het goede voorbeeld geven. Dus bijvoorbeeld niet schuin maar recht het kruispunt oversteken en natuurlijk altijd goed uitkijken. Zo zorgen we ervoor dat we elke dag weer veilig op school komen”. Daarna trokken de leerlingen van Willbrord-Miland met luid kabaal de wijk in, gevolgd door de Beatrixschool en de Verhoeff-Rollmanschool. Niemand in de Dronenwijk zal het ontgaan zijn dat de scholen weer zijn begonnen.