Tags voor deze pagina:
Nieuws

Veilig Verkeer Nederland start met verkeersminister Harbers de Schoolplein-Challenge voor basisscholen

Campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ van start. Snelheid aanpassen meest effectief.

Na een lange zomervakantie openden de eerste scholen maandag 22 augustus weer hun deuren. In de praktijk betekent dit meer verkeersdrukte en doorgaans helaas ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren. Om het aantal ongevallen in deze periode terug te dringen schaalt Veilig Verkeer Nederland (VVN) de activiteiten rondom haar scholierencampagne dit jaar op. Spandoeken en posters verschijnen in het straatbeeld met de tekst “Onze scholen zijn weer begonnen” en de organisatie roept de automobilist op om de snelheid aan te passen.

Nieuw dit jaar is de  Schoolplein-Challenge die Veilig Verkeer Nederland organiseert en daarmee alle groepen van alle basisscholen oproept om op een zo origineel mogelijke manier de slogan ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ op het schoolplein aan te brengen of te uiten en daar een voorbeeld van in te zenden. VVN-voorzitter Martijn Dadema geeft vandaag samen met verkeersminister Mark Harbers en de Rotterdamse wethouder mobiliteit Vincent Karremans op OBS Prins Alexander in Rotterdam, het startsein voor deze campagne, die vanwege de nazomerse ongevalspiek onder fietsende scholieren nog steeds hard nodig is.

“Het verkeer moeten we nog veiliger maken. Ik steun dan ook de ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ campagne van Veilig Verkeer Nederland en de Schoolplein-Challenge die ervoor moeten zorgen dat iedereen na de zomervakantie weer alert is om op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Dus auto’s moeten niet te hard rijden en zowel automobilisten als fietsende kinderen moeten mobielvrij rijden”aldus verkeersminister Mark Harbers.