Tags voor deze pagina:
Nieuws

Haagse Wheelieweken van start

Voor het derde jaar op rij worden dit jaar tijdens de zomervakantie de Haagse Wheelieweken georganiseerd op pleinen in de Haagse binnenstad.

Met ondersteuning van de Gemeente Den Haag , Kids2Ride, Prest Social en de vrijwilligers van de Haagse Fietsburgemeester worden twaalf dagen lang activiteiten georganiseerd voor jong tot oud.

Wheelie leren maken ? Kan!
Wedstrijdjes met de fiets in een veilige omgeving? Kan!
Wil je leren fietsen? Kan. Professionele coaches helpen je ermee!
Als je zelf geen fiets hebt, kan je er ter plekke een lenen.

De Haagse Wheelieweken worden op initiatief van de Haagse Fietsburgemeesters georganiseerd.
Fietsburgemeester Remco de Rijk : “Het is heel belangrijk dat kinderen zich vertrouwd leren voelen op de fiets en er plezier uit halen. Zo zorgen we dat ook de huidige generatie kinderen de fiets als logisch vervoersmiddel blijft zien en zich onafhankelijk kan verplaatsen. Onlangs werd bekend dat in stadswijken tot 25% van de kinderen niet kan fietsen. Als ze het nu niet leren, zijn ze straks ‘veroordeeld’ tot de auto. Wij willen met deze weken kinderen vooral de vrijheid van de fiets laten ervaren.
We werken met de gemeente samen om de veiligheid van het fietsen in de stad te verbeteren. Dat doen we ook samen met allerlei vrijwilligers die zich bij ons aansluiten. Wil je daarin bijdragen? Mail dan naar fietsburgemeesterdenhaag@gmail.com.”

Volg de fietsburgemeester op instagram: fietsburgemeester070

Meer informatie

Meer informatie over de Wheelieweken?
Bel Ayoub Aydin: 06-18382060

Meer informatie over de Haagse Fietsburgemeester?
Bel Remco de Rijk: 06-44873447, of mail: fietsburgemeesterdenhaag@gmail.com