Tags voor deze pagina:
Nieuws

Gamification in verkeerseducatie

Er zijn twee nieuwe games voor leerlingen op het gebied verkeereducatie: Streetwise en Minecraft.

Streetwise is een gratis app van de ANWB waarmee kinderen van 8 tot 12 jaar een verkeersspel spelen. Zij voeren speciale verkeersmissies uit om hun virtuele buurten vol met uitdagingen weer veilig te maken. In de app wordt onder meer gebruikgemaakt van Augmented Reality. Belangrijke thema’s als afleiding in het verkeer en gevaarlijke verkeerssituaties komen aan bod.

Veilig Verkeer Nederland heeft de krachten gebundeld met Minecraft Education om een wereld te maken waarin basisschoolkinderen kunnen rondlopen en fietsen en spelenderwijs leren over verkeer. De leerlingen krijgen elke les opdrachten om de inwoners van een nieuwe stad te helpen om veilig te kunnen reizen. Met hun hulp wordt de stad stap voor stap veiliger. De game is nu beschikbaar voor groep 5 en 6. Is een hoofdstuk succesvol doorlopen dan wordt dit afgesloten met een certificaat.

Meer weten over verkeerseducatie lessen op school? Kijk ook eens bij www.schoolopseef.nl