Tags voor deze pagina:
Onderzoek

Slechts 1 op de 3 werkgevers neemt maatregelen tegen afleiding in het verkeer

Dat blijkt uit een onderzoek onder 200 werkgevers en 600 werknemers (private en publiek organisaties, groot en klein). Het onderzoek is uitgevoerd door Arcadis in opdracht van MONO-zakelijk.

Slechts 1 op de 3 van de ondervraagde groep werkgevers heeft maatregelen getroffen om afleiding voor hun medewerkers in het verkeer zoveel mogelijk te voorkomen. Dat blijkt uit het onderzoek dat is uitgevoerd door Arcadis in opdracht van MONO-zakelijk.

Afleiding in het verkeer

Een belangrijke oorzaak van ongevallen is afleiding in het verkeer. In het onderzoek komt naar voren dat 68% van de ondervraagde werknemers het belangrijk vindt dat afleiding onderweg wordt tegengegaan.

Werkgevers stimuleren

Het doel van MONO-zakelijk is om werkgevers te stimuleren om maatregelen te nemen om ongevallen door afleiding te voorkomen. ARBO-veiligheid geldt niet alleen op eigen terrein maar ook onderweg. Werkgevers geven aan behoefte te hebben aan voorbeelden uit de praktijk, zodat zij deze kunnen overnemen. MONO-zakelijk biedt deze voorbeelden.

MONO-zakelijk

MONO-zakelijk is een initiatief van het Ministerie van IenW in samenwerking met Allianz, ANWB, Bouwend Nederland, Interpolis, provincies, STL, TeamAlert, VNA en VVN.
Het doel van MONO-zakelijk is om werkgevers te faciliteren met tips, hulpmiddelen en adviezen en ze te stimuleren ervoor te zorgen dat hun medewerkers ongestoord onderweg kunnen zijn.