Tags voor deze pagina:
Nieuws

Ook Drechtsteden gaat “AAN”

Met de plaatsing van een spuitkrijttekening bij het Stadskantoor van Dordrecht heeft Rik van der Linden (regionaal ambassadeur verkeersveiligheid van Drechtsteden en wethouder verkeer van de gemeente) symbolisch het stokje doorgegeven van de provinciebrede "AAN-estafette".

Met de AAN-estafette vragen de ambassadeurs van de zeven regio’s in Zuid-Holland samen met die regio’s en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland aandacht voor het belang van goede fietsverlichting.

Veel aandacht in de regio en de gemeente

De plaatsing van de tekening is er een van de in totaal maar liefst 200 in de regio Drechtsteden. Zestig daarvan worden in Dordrecht aangebracht.

“Zet je licht aan. Hoe ver je ook moet fietsen en waar dan ook. Als je in het donker goed zichtbaar bent, bescherm je jezelf, maar ook de andere verkeersgebruikers.” aldus Rik van der Linden.

Foto’s: René Zoetemelk voor ROV Zuid-Holland

Vervolg van de estafette

Het stokje was afkomstig uit de regio Midden-Holland, waar wethouder Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven – Reeuwijk afgelopen donderdag nog actief was bij het NS-station in die gemeente. Van der Linden gaf het stokje vandaag symbolisch door aan de laatste twee regio’s in deze estafette, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. In deze regio’s zijn op maandag 13 december acties.