Tags voor deze pagina:
Nieuws

AAN-estafette in Zuidplas

Tijdens een Fietsverlichting-AAN actie bij het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuidplas) heeft Kirsten Schippers, regionaal ambassadeur verkeersveiligheid voor Midden-Holland en wethouder van Waddinxveen, gisteren het stokje van de AAN-estafette doorgegeven aan Jan Willem Schuurman, wethouder en lokaal ambassadeur van Zuidplas.

Hij gaf het stokje op zijn beurt door aan Cees van de Bovenkamp van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Vrijwilligers van die afdeling gingen ter plaatse samen met een campagneteam van het ROV Zuid-Holland in gesprek met passerende fietsers over het belang van veilige fietsverlichting.

Jan Willem Schuurman geeft het stokje door aan Cees van de Bovenkamp

Verlichtingscheck en quiz

VVN controleerde de verlichting van de aanwezige fietsers. Was de verlichting in orde, dan kreeg je een sleutelhanger mee. Werkte de verlichting niet goed, dan werd een setje “thuiskomertjes” meegegeven, losse lampjes om veilig mee naar huis te kunnen fietsen.

Het campagneteam heeft een verlichtingsquiz afgenomen, waarmee leuke prijzen zijn te winnen.

Leden van het campagneteam in gesprek met passerende fietsers.

Vervolg van de AAN-estafette

Het stokje van de AAN-estafette gaat verder rond door Zuidplas, de regio en Zuid-Holland. Zo zal wethouder Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk het op donderdag 25 november symbolisch aannemen bij een actie in die gemeente en zal VVN het doorgeven aan een nog nader te bepalen organisatie in Zuidplas.
Voor de Zuid-Holland brede estafette wordt het stokje steeds op een mAANdag doorgegeven. De eerstvolgende stop -op 29 november- zal een estafetteactie in Drechtsteden zijn.

Foto’s: René Zoetemelk voor ROV Zuid-Holland