Tags voor deze pagina:
Nieuws

AAN-estafette voor de MRDH in Capelle aan den IJssel

Met het aanbrengen van een grote krijttekening op een fietskruispunt aan de Lijstersingel in Capelle aan den IJssel, heeft Maarten Struijvenberg (wethouder Wethouder Stadsontwikkeling, Wonen en Mobiliteit, en ambassadeur verkeersveiligheid voor Capelle) symbolisch het estafettestokje van de fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker’ doorgegeven.

De plaatsing is een van de vele activiteiten die gedurende de donkere maanden worden uitgevoerd in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Zo worden in verschillende gemeenten campagneteams ingezet en plaatsen wethouders in samenwerking met ANDC-ROV-Zuid-Holland en de ANWB krijttekeningen.

Maarten Struijvenberg bij de zojuist naast het gemeentehuis aangebrachte krijttekening | Foto’s: René Zoetemelk voor ROV Zuid-Holland

AAN-estafette

Tijdens de AAN-estafette vraagt een ambassadeur van telkens een andere regio in Zuid-Holland aandacht voor het onderwerp. De stops tijdens de estafette zijn steeds op een maandag, die is omgedoopt tot AANdag. De estafette duurt van 1 november tot en met 13 december 2021.