Tags voor deze pagina:
Nieuws

Yvonne Peters geeft stokje “AAN-estafette” door met actie in Holland Rijnland

Met het aanbrengen van een grote krijttekening op een fietskruispunt aan het Sportpad in Kaag en Braassem heeft Yvonne Peters (wethouder verkeer van die gemeente, en ambassadeur verkeersveiligheid voor Holland Rijnland) symbolisch het stokje doorgegeven van de AAN-estafette in Zuid-Holland.

Het is een van de vele acties, die in haar regio worden georganiseerd om weggebruikers attent te maken op het voeren van goede verlichting nu het langer donker is buiten. De tekening is deze dag ook op twee andere locaties in de gemeente aangebracht.

Overige acties in de regio

De Val Op Shop komt deze maand op allerlei locaties in de regio. Campagnemedewerkers van Attacom zullen vanuit deze rijdende shop in gesprek gaan met fietsers over hun fietsverlichting. Is de verlichting in orde, dan mag je iets leuks uitzoeken uit de shop. Doet je licht het niet, dan kun je bij het team een lampensetje aanschaffen.

Er wordt daarnaast samengewerkt met een aantal fietsenhandelaren. Op de actiedag 6 november kun je bij die handelaren terecht om gratis je fietsverlichting te laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon. In de aansluitende week kun je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. De betrokken fietsenmakers geven dan 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting.

De estafette

Yvonne Peters ontving het stokje symbolisch vanuit de Alblasserwaard, waar wethouder en ambassadeur Joost van de Geest van de gemeente Gorinchem vorige week maandag een hologram onthulde.
De volgende stop op de AAN-estafette is Capelle aan den IJssel, waar op mAANdag 15 november een actie wordt gehouden.

Een van de andere locaties in Kaag en Braassem