Tags voor deze pagina:
Nieuws

Atletiekvereniging Gouda ambassadeur verkeersveiligheid

Met de ondertekening van de Verklaring van Ambassadeurschap heeft Atletiekvereniging (AV) Gouda zich gisteravond aangesloten bij de groeiende groep organisaties die zich inzet voor verkeersveiligheid. Langs de baan van de vereniging is een bord geplaatst met het logo van de vereniging en de ondertekst ‘maakt een punt van nul’.


Sporters in het verkeer


Volgens cijfers uit de SportIndex van augustus 2021 van het NOC*NSF sporten 9,2 miljoen Nederlanders wekelijks. Veel van die mensen reizen daarvoor naar een sportlocatie. Op weg van en naar het sporten en tijdens het sporten op de weg kunnen er ongelukken gebeuren in het verkeer. Dat willen we zo veel mogelijk vermijden.
Iedereen moet veilig thuiskomen. Zeker ook na het sporten.
Veel ongevallen in het verkeer hebben te maken met gedrag en zouden met ander gedrag kunnen worden voorkomen. Denk eens aan de derde helft. Dat biertje na het sporten is gezellig, maar het gebeurt nog te vaak dat er na die paar biertjes gereden wordt.
En is iedereen altijd goed zichtbaar onderweg naar sport, of tijdens het sporten op de openbare weg?

Ambassadeurschap


Voorzitter George Henze vindt de betrokkenheid logisch: ”Onze atleten komen niet alleen naar de vereniging en zijn daardoor verkeersdeelnemer, een deel van onze activiteiten is buiten de baan en in het verkeer. Nul verkeersslachtoffers! AV Gouda gaat ervoor!”
Sportverenigingen die ambassadeur zijn voor Maak een punt van nul, besteden daar waar mogelijk in hun communicatie met de leden aandacht aan verkeersveilig gedrag en sluiten daarin aan bij de verschillende campagnes die er zijn zoals BOB, MONO en op dit moment de fietsverlichtingscampagne AAN.
Wethouder Hilde Niezen is blij met het initiatief van de vereniging en zegt: QUOTE INVOEGEN.

Actie AAN

Het ambassadeurschap van AV Gouda is ingeluid met een fietsverlichtingsactie. Op de locatie van de vereniging zijn alle atleten, die op de fiets aankwamen, opgevangen met een check van de verlichting. Fietsers met brandend licht kregen een compliment. De anderen werden gevraagd het licht voortaan aan te zetten of om het ter plekke te laten repareren door twee fietsenmakers van FietsNED.