Tags voor deze pagina:
Nieuws

AAN-estafette gestart in Gorinchem

Met de onthulling van een AAN in het donker - hologram heeft wethouder en lokaal ambassadeur verkeersveiligheid Joost van der Geest gisteren in Gorinchem de Aan-estafette gestart.

De AAN-estafette is een serie activiteiten in de verschillende Zuid-Hollandse regio’s, waarmee een aantal verkeersveiligheidsambassadeurs en het ROV Zuid-Holland de komende mAANdagen aandacht zullen vragen voor goede fietsverlichting. De actie maakt onderdeel uit van de campagne AAN in het donker.

Actie in Gorinchem

De onthulling van het hologram vond gisteren plaats aan het einde van de middag, bij schemering, bij de veersteiger van Riveer, bij Buiten de Waterpoort in Gorinchem.

Het AAN-campagneteam was daar al sinds 15.00 uur actief, om een korte quiz af te nemen bij passerende fietsers. Er was ook een mobiele fietsenmaker aanwezig voor kleine reparaties aan de verlichting.

Op de fietspaden bij een aantal invalswegen van Gorinchem zijn opvallende uitingen op het wegdek aangebracht.
Op 30 november zal het AAN-campagneteam aanwezig zijn bij een aantal scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeente.

Komende activiteiten

In de komende weken zullen er -naast de estafette-activiteiten op de mAANdagen, op veel locaties en verschillende dagen acties zijn met campagneteams, spuitkrijttekeningen en reparaties aan de fietsverlichting.