Tags voor deze pagina:
Nieuws

Laatste dag themamaand bomvol activiteiten

Op de laatste dag van de Maand van de Veilige Schoolomgeving vonden er nog in diverse gemeenten activiteiten plaats.

Zo reikte Johan Quik (wethouder van Molenlanden en verkeersveiligheidsambassadeur van de Alblasserwaard) het verkeersveiligheidslabel uit aan Tom, leerling van OBS Giessen-Oudekerk. Hij presenteerde hier ook een aantal nieuwe SCHOOL op SEEF filmpjes.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.

In Zoetermeer werden op twee basisscholen dodehoeklessen gegeven.

Daarnaast werden er op drie scholen voor voortgezet onderwijs gastlessen gegeven. 3D Afleiding Bike door Responsible Young Drivers in Rotterdam, Zeven Sloten door Johan Cahuzak in Den Haag en Studio Flits door TeamAlert in Sliedrecht.

Daarnaast was het campagneteam actief in Rotterdam. Op twee locaties ging het team het gesprek aan met passanten over de vraag, wat de geïnterviewde doet om de schoolomgeving veilig te maken en te houden. Opvallend resultaat uit die gesprekken was, dat 29% aangaf daarvoor op de fiets naar school te komen. Het tweede meest gegeven antwoord (17% van de gegeven antwoorden) was “op de snelheid letten”. Geïnterviewden konden zich laten fotograferen met het belofte-fotoframe.