Tags voor deze pagina:
Nieuws

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen ambassadeur verkeersveiligheid

Tijdens een lesbezoek aan een brugklas van het Christelijk Lyceum, locatie Hof van Delft is de gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de Provincie Zuid-Holland vandaag ambassadeur geworden voor "Maak een Punt van Nul".

Hij deed dit tijdens een TotallyTraffic gastles van TeamAlert. De leerlingen hadden tijdens deze les stilgestaan bij allerlei gedragingen in het verkeer -van door rood rijden tot fietsen met je mobiel- en rondden hun les af met een persoonlijke intentie. Een aantal leerlingen nam zich voor niet meer door rood te rijden, anderen beloofden beter op te letten.  Ze schreven de beloftes op een poster.

Frederik Zevenbergen ging met de leerlingen in gesprek over hun intenties en ondertekende hun posters. Daarnaast formuleerde hij een eigen belofte: “Als ik op mijn fiets zit laat ik mijn telefoon met rust”.
Tot slot liet hij weten ambassadeur te willen worden voor Maak een punt van nul. “Ik wil er alles aan doen om in de provincie te komen tot nul vermijdbare verkeersslachtoffers. Bijvoorbeeld door de provinciale wegen en fietspaden veiliger te blijven maken en samen te werken en kennis te delen met andere organisaties. Maar ook door als werkgever ervoor te zorgen dat provincieambtenaren als zij voor werk of woon-werkverkeer de weg op gaan, dit zo veilig mogelijk doen.”

Astrid Homan, programmamanager van ROV Zuid-Holland, speldde de kersverse ambassadeur vervolgens het insigne op, dat bij het ambassadeurschap hoort.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.