Tags voor deze pagina:
Nieuws

Themamaand en wedstrijd “Plan de Campagne” gestart op Da Vinci college

Op 1 september gaf Rik van der Linden (verkeersveiligheidsambassadeur van Drechtsteden en wethouder van Dordrecht) op het Da Vinci College in Gorinchem de aftrap voor de Maand van de Veilige Schoolomgeving en voor de wedstijd "Plan de Campagne".

Rik van der Linden bezocht het ROC tijdens een lifestyledag, waar allerlei activiteiten aan waren verbonden.
Bureau Leefstijl gaf er TotallyTraffic gastlessen over de risico’s van alcohol en drugs in het verkeer.

“Let ook op je eigen gedrag in het verkeer” zo sprak Van der Linden de studenten toe. “Niet op je telefoon, licht aan in het donker, en vermijd alcohol en drugs”.

Plan de Campagne

Met de wedstrijd “Plan de Campagne” dagen TeamAlert en ROV Zuid-Holland leerlingen in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs uit om de komende maanden een poster te maken, die leeftijdgenoten verleidt zich veilig te gedragen in de schoolomgeving. Meer informatie is hier te vinden.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.

Bewust nuchter

Van der Linden besteedde ook aandacht aan de campagne “Rijden is drugs mijden”
Net als in andere regio’s vraagt het voorkomen en terugdringen van rijden onder invloed van drugs aandacht.
Tijdens de les van Bureau Leefstijl liepen leerlingen met een VR bril op een parcours, waardoor het net leek of ze dronken waren. “Best gek”, reageerde student Jasmien. Ook schrok ze van de cijfers: “Er gebeuren veel verkeersongelukken door alcohol en drugs, ook op de fiets en scooter. Het is echt belangrijk dat je dit weet als weggebruiker.” Na afloop van de workshop kregen alle deelnemers de Bewust Nuchter sleutelhanger.