Tags voor deze pagina:
Nieuws

Duizend bellen in de lucht: vrolijke start themamaand op De Cirkel in Gouda

Ongeveer honderd kinderen zaten op het plein van basisschool De Cirkel in Gouda, een kleurige bellenblaas in de hand.

Na een welkomstwoord van directrice Merijn Zanen en een toespraak van Hilde Niezen (wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit en Stedelijke Ontwikkeling van Gouda) nodigde de wethouder de kinderen uit om de bellenblaas te gebruiken. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd!

Het feestelijke bellenspektakel vormde de start voor de Maand van de Veilige Schoolomgeving voor de regio Midden-Holland. Ook in deze regio vinden de komende tijd allerlei activiteiten plaats om aandacht te vragen voor het thema.
Hilde Niezen: “Wat leuk om de Maand van de Veilige Schoolomgeving zo te openen! Maar het is ook een belangrijk onderwerp. Kinderen, ouders en andere weggebruikers moeten zich prettig voelen en veilig zijn in de schoolomgeving. Dat doen we samen, niet alleen in Gouda maar ik de hele regio, bijvoorbeeld door veilige schoolzones in te richten en verkeerslessen te geven”.

De Cirkel
Dat de aftrap op De Cirkel plaatsvond is geen toeval; de school is heel actief op het gebied van SCHOOL op SEEF en besteedt daarbij ook veel aandacht aan de schoolomgeving.
Merijn Zanen: “Wij geven verkeerslessen en betrekken ouders bij het veilig naar school gaan. Ook zijn we met de gemeente in gesprek over een veilige schoolomgeving. Onder meer over de Plaswijckweg, die vlakbij onze school ligt en waar veel kinderen oversteken. We zijn dan ook blij dat deze weg de komende tijd verkeersveiliger wordt ingericht”.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.