Tags voor deze pagina:
Nieuws

“Rijden is drugs vermijden”

Onder deze titel is deze week een nieuwe campagne gestart in Gorinchem.

Met de campagne willen politie, de gemeente Gorinchem en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland) weggebruikers bewust maken van de risico’s van rijden onder invloed van drugs.

Die risico’s liegen er niet om. Zo is de kans op een ongeluk 10 tot 20 keer zo groot na het gebruik van cocaïne of amfetamine.

Onderdeel van de campagne is een drugscontrole. Verkeersdeelnemers ontvangen een en een speciale “Bewust nuchter, rijden is drugs vermijden” sleutelhanger.

Gealarmeerd door het grote aantal ongevallen als gevolg van drugsgebruik in Gorinchem hebben agenten-in-opleiding Bernd en Santina het onderwerp gebruikt voor een schoolopdracht. De gemeente, ambassadeur voor Maak een Punt van Nul, heeft hun signaal serieus opgepakt en de samenwerking met de overige partijen georganiseerd. Volgens de gemeente is drugsgebruik in het verkeer met name onder jongeren een probleem.

De campagnepartners hopen, dat de campagne breder dan in Gorinchem zal worden opgepakt.

Lees hier het persbericht van de politie.