Tags voor deze pagina:
Nieuws

Zuidplas start snelheidscampagne

Afgelopen maandag heeft wethouder Jan Willem Schuurman samen met Cees van de Bovekamp en Louis de Haan VVN stickers geplakt op de lichtmasten langs de Middelweg in Moordrecht. Doel van de actie is nog meer aandacht te vragen voor de geldende snelheid van 30km/u. Die locatie is met opzet gekozen: Uit een “Prikker op de kaart” actie was gebleken dat veel inwoners in Moordrecht zich zorgen maken over de Middelweg en de snelheid in het dorp.

Prikker op de kaart

In 2019 en 2020 heeft de gemeente in al haar dorpen “Prikker op de kaart” gedaan. Dit is een verkeersenquête waarbij inwoners prikkers konden plaatsen op de locaties die zij als onveilig ervaren. Daarnaast konden inwoners ook 100 punten verdelen over verschillende aspecten die bij kunnen dragen aan verkeersonveiligheid. In alle dorpen gingen de meeste punten naar “hardrijden”.

De gemeente Zuidplas heeft verkeersveiligheid hoog op de agenda staan, en is zelfs ambassadeur voor “Maak een Punt van Nul”.