Tags voor deze pagina:
Nieuws

Voetbalvereniging Zinkwegse Boys maakt een punt van veilig fietsen

Jeugdleden van voetbalvereniging Zinkwegse Boys zijn bij de training op maandagavond opgevangen voor een check van de fietsverlichting en tips voor veilig fietsen. Wie het licht aan had kreeg een complimentje. Voor wie het was vergeten of van wie het licht kapot was, volgde een gesprekje. Met de actie vraagt de vereniging aandacht voor veilig fietsen.

Ambassadeur Verkeersveiligheid

In Zuid-Holland zijn elke dag gemiddeld 16 mensen slachtoffer van een verkeersongeval. Dit kan gaan om klein letsel, maar helaas komen sommigen van hen ook te overlijden. De aanpak Maak een punt van nul heeft als doelstelling dat er geen slachtoffers meer vallen in het verkeer.

Voetbalvereniging Zinkwegse Boys wil haar steentje daarin bijdragen en is ambassadeur verkeersveiligheid geworden. Stephen Steijger voorzitter Zinkwegse Boys: “Wij zijn een grote vereniging en van en naar het sporten zijn onze leden op de weg. We willen dat ze veilig aankomen bij ons en daarna ook weer thuis. We vragen de leden daarom te letten op veiligheid onderweg. Dus niet rijden met een biertje, niet appen in het verkeer en op de fiets je licht aan. We doen ook een beroep op de omgeving: wees je bewust van de fietsers op de dijk. Zet je auto op de inrit als het smal is en hou je zelf ook aan de snelheid.”

Actie veilig fietsen

“Op dit moment komen vooral de jeugdleden nog naar het veld. Veel van die jongens en meisjes komen op de fiets. Het is belangrijk dat ze veilig onderweg zijn. Niet met z’n drieën naast elkaar op de dijk en hun licht aan doen. Met deze actie wijzen we hen daar op”, zegt de voorzitter.

Tijdens de actie op de maandagavond zijn alle jonge fietsers aangesproken. Ze kregen tips om veilig te fietsen en er was een fietsenmaker op locatie die kapotte verlichting direct heeft gerepareerd. Bij de vereniging is ook een hologram display opgehangen die fietsers herinnert aan het aanzetten van de verlichting.

Maak een punt van nul

Zinkwegse Boys wordt ondersteund in het ambassadeurschap verkeerveiligheid door het ROV Zuid-Holland in samenwerking met de gemeente Hoeksche Waard.

Wethouder Harry van Waveren was maandagavond ook bij de actie. “Ik ben zelf ook ambassadeur verkeersveiligheid en juich het toe dat de Zinkwegse Boys dit nu ook oppakken. Alleen samen kunnen we het verkeer echt veiliger maken.”