Tags voor deze pagina:
Nieuws

“Licht-AAN” campagne met landelijke primeur van start

De "Licht-AAN" campagne in Haastrecht is gisteren gestart met een bijzonder hologram: een landelijke primeur.

In deze donkere dagen is het voor fietsers extra belangrijk goed zichtbaar te zijn. Wie de komende weken eind van de middag of ’s avonds sportpark Wilgenoord In Haastrecht verlaat, wordt daar op een opvallende manier op gewezen. Een bijzonder hologram – een landelijke primeur – roept fietsers op om hun fietsverlichting aan te zetten. Het hologram maakt onderdeel uit van een campagne waar ook een gratis fietsverlichtingscheck bij Slingerland Fietsen in Haastrecht bij hoort. De campagne is een initiatief van het project N228 Veiliger en Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland die er samen naar streven het aantal slachtoffers in het verkeer naar 0 terug te brengen.

Deze video kan niet worden weergegeven vanwege je cookie-instellingen.
Accepteer alle cookies om deze video weer te geven.

Het hologram werd in gebruik genomen door wethouder Jan Vente en de verenigingen en BSO op sportpark Wilgenoord.
De gebruikers van het sportpark, V.V. Haastrecht, HLTC Bergvliet en BSO Yellowbellies ondersteunen de actie. De komende weken delen ze spaakreflectoren en folders met informatie over de gratis fietsverlichtingcheck uit aan iedereen die het sportpark bezoekt.

Alex de Jong (V.V. Haastrecht): ‘Wij willen uiteraard dat de kinderen na het sporten weer veilig thuis komen. Het hologram is een mooi middel om met name de jeugd aan te spreken’.

Gratis fietsverlichtingscheck
Inwoners van Haastrecht en omgeving kunnen hun fietsverlichting gratis* laten checken en repareren door Slingerland Fietsen in samenwerking met vrijwilligers van Repair Café Haastrecht. Dat kan op de volgende dagen:
Vrijdag 4 december van 8.00 – 18.00 uur
Zaterdag 5 december van 9.00 – 16.00 uur
Vrijdag 11 december van 8.00 – 18.00 uur
Zaterdag 12 december van 9.00 – 16.00 uur
Locatie: Slingerland Fietsen, Hoogstraat 142, 2851 BK Haastrecht  

*Je hoeft materiaalkosten voor reparatie van bestaande verlichting en arbeidsloon niet te betalen. Aanschaf van nieuwe verlichting is wél voor eigen rekening.

Meer informatie over het project N228 Veiliger: www.zuid-holland.nl/n228veiliger