Tags voor deze pagina:
Nieuws

Herdenking Verkeersslachtoffers

Vandaag worden wereldwijd de mensen herdacht, die bij een verkeersongeval om het leven zijn gekomen.

Deze herdenking vindt ieder jaar plaats op de derde zondag van november. Gewoonlijk is er op die dag in Nederland een herdenkinsgbijeenkomst om stil te staan bij degenen, die in Nederland zijn omgekomen als gevolg van een verkeersongeval.

Nu de Covid-19 richtlijnen aan een fysieke bijeenkomst in de weg staan hebben in iedere Nederlandse provincie bestuurlijke vertegenwoordigers een bloemlegging verricht op een locatie in het eigen gebied.
Een overzicht van al deze bloemleggingen is weergegeven op de website van de Vereniging Verkeersslachtoffers.

In Zuid-Holland legde Peter Meij, de bestuurlijke ambassadeur voor verkeersveiligheid van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag mede namens de provincie Zuid-Holland en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid bloemen.
Hij deed dit op de locatie van een recent dodelijk ongeval in Westvoorne, in aanwezigheid van de nabestaande.