Tags voor deze pagina:

Themaweek ‘Maak een punt van nul’ weer groot succes

Themaweek

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland), de regio’s, de ambassadeurs en hun partners organiseren elk jaar in de derde week van september de themaweek “Maak een punt van nul”.

We zetten verkeersveilig gedrag in de schijnwerpers en gaan in gesprek met zoveel mogelijk verkeersdeelnemers in Zuid-Holland, om te horen hoe zij een punt maken van nul. Wil je weten wat we dit jaar allemaal hebben gedaan tijdens de themaweek?

Overal in de provincie zijn er acties geweest en hebben we met mensen gesproken. Velen hebben een belofte gedaan om zelf beter op hun gedrag te letten in het verkeer.
Bekijk de portretten van allen die hun belofte hebben gedeeld: portretten
Doe zelf ook een belofte: ikmaakeenpuntvannul.nl

Themaweek was ook Schoolbrengweek

Jaarlijks organiseert SCHOOL op SEEF ook in de derde week van september de Schoolbrengweek. Met de week roepen we ouders en kinderen op om veilig lopend of op de fiets van huis naar school en terug te gaan.

Dit jaar hebben maar liefst 325 scholen meegedaan aan de Schoolbrengweek.

Aftrap campagne ‘Modder op de weg’

In de regio’s Alblasserwaard, Hoeksche Waard en Goeree – Overflakkee was de aftrap van de campagne ‘Modder op de Weg’. Het (natte) weer en de oogsttijd kunnen gladde wegen opleveren. Soms kan er door modder op de weg een verkeersonveilige situaties ontstaan. Alle reden om voorzichtig te zijn. In de campagne roepen we het landbouwverkeer en andere weggebruikers op om de komende tijd rekening met elkaar te houden. 

Ook meedoen? Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Modder op de weg‘.

Verkeersdeelgever

Voor de Themaweek 2020 lieten we onze ambassadeurs aan het woord en maakten we een compilatie van alle bijdragen. De Rotterdams stadsdichter en spoken word artiest Derek Otten heeft de film voorzien van een pakkende tekst. “Als verkeersdeelnemer ben je ook verkeersdeelgever”, een tekst die gelijk duidelijk maakt waarom iedereen een punt van nul kan maken.

Kijk hier de video:

In de media