Tags voor deze pagina:
Nieuws

Wethouder Blaak-van de Lagemaat geeft startsein Doortrappen

Op dinsdag 7 mei vond in The Point in Puttershoek de aftrap plaats van een pilot van 5 Doortrapdagen. Een groep van 30 deelnemers begon de ochtend met theorie over veilig fietsen en een workshop ‘fietsen in een groep’. Daarna gaf wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat het startsein voor de fietstocht die ’s middags op het programma stond.

Fietsende senioren

Voor aanvang van de fietstocht zette de wethouder de heer Aad Raijer nog in het zonnetje. Hij nam het initiatief om het project te starten in Puttershoek.

Doortrappen heeft meerdere doelen

‘Doortrappen’ is een programma van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is bedoeld om de fietsende ouderen langer mobiel te houden. Maar ook om hen bewuster te maken van hun fietsgedrag. Bijkomend voordeel is dat, omdat het in groepsverband gebeurt, ook nog eens goed voor de sociale contacten is.  

De pilot voor de Hoeksche Waard vindt plaats in Puttershoek 

Deze wordt uitgevoerd door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland, Veilig Verkeer Nederland, gemeente Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard. Ook lokale samenwerkingspartners zijn aangehaakt zoals de Hoekse Renners. Zij verzorgen bijvoorbeeld workshops.

Een Doortrapdag heeft een vaste opbouw

De deelnemers starten elke Doortrapdag met een stukje theorie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld handige tips en trucs over veilig op- en afstappen. Daarna volgt een gezamenlijke lunch. Vervolgens wordt het geleerde in praktijk gebracht tijdens een gezellige fietstocht door de mooie Hoeksche Waard.

Er zijn nog 4 Doortrapdagen gepland 

Deze vinden plaats op de eerste dinsdag van de komende maanden: 4 juni, 2 juli, 6 augustus en 3 september van 09.30 tot 15.00. Wilt u meedoen op 4 juni? Meldt u zich dan voor 29 mei aan via e-mail  doortrappen@gmail.com of bij Thamar van der Poel van Welzijn Hoeksche Waard, telefoonnummer 06-19947044. Per Doortrapdag kunnen maximaal 30 personen deelnemen. De kosten zijn € 5,– per persoon per keer, inclusief koffie/thee en lunch.