wat kun je doen om het verkeer veiliger te maken?

Rij MONO

We zijn gewend om overal en altijd onze smartphone te checken bij nieuwe berichten of meldingen. In het verkeer kun je je telefoon beter in je tas laten of je telefoon instellen op MONO. Zo word je niet afgeleid en houd je je aandacht de hele tijd bij het verkeer.

Bob? Zeg het hardop

Dat met alcohol de weg op gaan gevaarlijk is weten we allemaal. Maar je weet ook dat het heel verleidelijk is iets te drinken, ook als je Bob bent. Zegt het daarom hardop! Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker. Lees nog meer feiten en tips over en voor de Bob.

Zichtbaar op de fiets

Als je goed zichtbaar bent op de fiets, kom je een stuk minder snel in een ongeluk terecht. Zorg daarom dat je verlichting werkt en dat je reflectoren op je fiets hebt. Zo kunnen automobilisten en andere bestuurders je goed zien en rekening met je houden. Lees de 10 tips.

Tips voor ouders

Naast alle andere taken hebben ouders ook de belangrijke taak om hun kinderen verkeersveiligheid bij te brengen. Nog al te vaak zijn kinderen betrokken bij ongelukken. Bekijk de feiten, cijfers en tips die jij nodig hebt om jouw kind verkeersbewust te maken.

Tips voor e-bikers

Je ziet ze steeds vaker rijden, fietsen met elektrische ondersteuning in alle soorten en maten. Ze zijn snel en milieuvriendelijk. Maar helaas is ook dit vervoermiddel niet zonder gevaren. Ben jij een echte e-biker of overweeg je de aanschaf van een e-bike? Neem dan deze tips ter harte, zodat jij veilig over straat gaat.

Voorzichtig rijden in de wijk

Het lijkt voor veel automobilisten een gewoonte: iets te hard rijden. Maar wist jij dat ook 5 à 10 km/u te hard rijden gevaarlijk is? En dat 33% van de dodelijke verkeersongevallen veroorzaakt wordt door te hard rijden? Check dus altijd je snelheidsmeter wanneer je een woonwijk inrijdt. Rijd niet harder dan 30 km!

Aandacht bij het verkeer

In de auto kan het soms best druk en gezellig zijn. Juist dan is het belangrijk om je niet te laten afleiden en je aandacht bij het verkeer te houden. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte situaties en zorg je voor de veiligheid van jezelf, de medepassagiers en andere weggebruikers.