Tags voor deze pagina:

Vlot Logistics

Jan Wouter Vlot - Manager Operations

‘’Geef in het verkeer aan iedereen de ruimte, maar niet aan haast en stress’’

Vlot Logistics is een transport- en verhuisbedrijf met een breed pakket aan diensten. De medewerkers van dit familiebedrijf zijn dagelijks met ruim 100 voertuigen op de weg voor verhuizingen en de bezorging van goederen. Dit gebeurt vooral in binnensteden en woonwijken, en dat brengt grote verantwoordelijkheid mee voor de medewerkers en de directie.

Inzet

Commercieel directeur Jan Wouter Vlot: “We hebben in 2020 jaar als een van de ambassadeurs verkeersveiligheid in Zuid-Holland een brief aan de minister ondertekend om meer aandacht te vragen voor verkeersveilig gedrag. Tijdens de introductie van nieuwe medewerkers schenken wij veel aandacht aan onder andere: MONO rijden, gastheer zijn in het verkeer en de taken van een bijrijder. Voor de werving van nieuwe medewerkers delen wij lampjes uit en hebben wij onze mensen in het kader van ons 125 jarig jubileum een hardloop/wandel band gegeven. Zo houden wij ook in wat we weggeven rekening met waar wij voor staan als bedrijf. Ook in de herscholing van onze chauffeurs kiezen wij altijd iets met het thema verkeersveiligheid. Op onze locatie in Schelluinen hebben we een spiegel afstelplaats voor vrachtauto’s ingericht. Deze is niet alleen voor ons, iedereen mag hier gebruik van maken zelfs onze concurrent.

Persoonlijke affiniteit

“Ik heb het ambassadeurschap overgenomen van een collega. Verkeer heeft mijn interesse. In mijn vrije tijd werk ik als vrijwillig agent en ik ben ruim zeven jaar voor Veilig Verkeer Nederland verkeersouder geweest op de basisschool van mijn kinderen. Als vrijwillig agent geef ik soms ook gastlessen op basisscholen in de regio en doe ik ieder jaar mee aan fietsverlichtingsacties van de ANWB.”

Verkeer heeft mijn interesse.