Tags voor deze pagina:

Vlot Logistics

Jan Wouter Vlot - Manager Operations

‘’Geef in het verkeer aan iedereen de ruimte, maar niet aan haast en stress’’

Vlot Logistics is een transport- en verhuisbedrijf met een breed pakket aan diensten. De medewerkers van dit familiebedrijf zijn dagelijks met ruim 100 voertuigen op de weg voor de bezorging van goederen en het verzorgen verhuizingen. Vooral in binnensteden en woonwijken, en dat brengt grote verantwoordelijkheid mee voor de medewerkers en de directie.

Inzet

Commercieel directeur Jan Wouter Vlot: “We hebben vorige jaar als ambassadeurs een brief aan de minister ondertekend en tijdens de introductie van nieuwe medewerkers schenken wij veel aandacht aan onder andere:  mono rijden, ambassadeur in het verkeer, taken van een bijrijder. Voor de werving van nieuwe medewerkers delen wij lampjes uit en hebben wij onze mensen in het kader van ons 125 jarig jubileum een hardloop/wandel band gegeven. Zo houden wij dus in wat we weggeven al rekening met waar wij voor staan als bedrijf. Ook in de herscholing van onze chauffeurs kiezen wij altijd iets met het thema verkeersveiligheid. Op onze locatie in Schelluinen hebben een spiegel afstelplaats voor vrachtauto’s, iedereen mag hier gebruik van maken zelfs onze concurrent.

Persoonlijke affiniteit

“Ik heb het overgenomen van een collega omdat verkeer mijn interesse heeft. In mijn vrije tijd werk als vrijwillig agent en ben ik ruim zeven jaar voor Veilig Verkeer Nederland verkeersouder geweest op de basisschool van mijn kinderen. Als vrijwillig agent geef ik soms ook gastlessen op verschillende basisscholen in de regio en doe ik ieder jaar mee aan fietsverlichtingsacties van de ANWB”