Tags voor deze pagina:
Nieuws

Aanmelden Symposium (V)Aardig onderweg van 0 tot 100: Handvatten voor een doelgerichte aanpak 

We zetten ons al een aantal jaar in voor nul verkeersslachtoffers. Toch blijft het aantal stijgen. Hoe komt dit? En hoe houden we de moed erin? Maandagmiddag 25 november gaan we graag samen met jou op zoek naar antwoorden op deze vragen tijdens ons symposium '(V)Aardig onderweg van 0 tot 100: Handvatten voor een doelgerichte aanpak'.

Samen maken we een punt van nul. Doe mee, en meld je aan!

Impressie foto van een ROV-bijeenkomst, waar zes deelnemers met elkaar in gesprek zijn.

Ga direct naar:

Praktische informatie en programma

  • Datum: maandag 25 november
  • Locatie: Room Mate Bruno (Wilhelminakade 52, 3072 AR Rotterdam)
  • Inloop: 14.00 uur
  • Start programma: 14.30 uur
    • Welkomstwoord door Arko van Brakel
    • Workshops
    • Gedeputeerde Frederik Zevenbergen en wethouder Arjan Kapteijns over verkeersveiligheid
    • Presentatie 1e Alliantie en lancering website #impact
    • Keynote Alet Klarenbeek: wat kunnen we doen om ouderen te betrekken?
  • Start netwerken met drankje en hapje: 18.00

Aanmelden

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Kies twee workshops waaraan je deel wil nemen(Vereist)

Omschrijving workshops

Geen veilige schoolomgeving zonder verkeerseducatie en aanpassing gedrag

Op de basisschool maken kinderen een enorme leercurve door. Maar dat gaat niet vanzelf. Met SCHOOL op SEEF 2.0 geven we handvatten en zetten we in op een combinatie van praktische verkeerseducatie, gedragsaanpassing en een integraal veilige schoolomgeving. Daar is iedereen bij nodig: scholen, gemeenten, regio’s, politie, lesaanbieders, (verkeers)ouders én leerlingen. Ook zien we kansen in de samenwerking met andere domeinen zoals gezondheid en bewegen. Alleen met elkaar komen we tot een verkeersveilige aanpak rond basisscholen. De stelling luidt: verkeerseducatie en gedragsaanpassing van school, ouders en kinderen zijn een voorwaarde voor aanpassing van de infrastructuur rond de school.

Brugklassers: al een hele Piet of niet?

Tijdens de workshop bespreken we de verschillende aspecten van ouderbetrokkenheid bij brugklassers. In deze belangrijke periode waarin ouders vaak een stapje terugdoen, is hun invloed juist van belang op de ontwikkeling van het puberbrein. 
We kijken naar de rol van ouders en de communicatie met de scholen. Maar ook welke concrete activiteiten of programma’s we zouden kunnen ontwikkelen om de betrokkenheid van ouders te vergroten. Kortom, een brainstormsessie over de onderwerpen en mogelijke initiatieven die de ouderbetrokkenheid kunnen versterken. 

#impact, hoe gaan we het maken? 

De middelen voor het nieuwe programma voor jongeren #impact zijn beschikbaar, de meerjarenplannen gemaakt, de budgetten gereserveerd. Het is tijd voor de meest uitdagende stappen: de #impact Alliantie uitbouwen en de jongeren echt bereiken.  
Hoe dan? Tijdens deze interactieve workshop gaan we samen aan de slag om antwoorden te vinden op deze cruciale vraag, zodat je ook in jouw regio straks nog beter met het programma aan de slag kunt. We maken gebruik van de bouwstenen uit de nieuwe communicatie- en partnerstrategie, de ervaringen uit recente pilots en de kennis van experts in het gedrag van jongeren. En van jouw ervaringen en ideeën natuurlijk! 

Wat je zegt, ben je zelf!

Degene die de verkeersdeelnemer het beste kan overtuigen van beter gedrag, is hij/zij zelf. Maar wat heeft kans van slagen? Welk verkeersveiliger gedrag noemen mensen in Zuid-Holland spontaan zelf, als je ze vraagt een gedragsbelofte te doen? Vanuit eigen keuzevrijheid kozen ze niet alleen voor een bepaald gedrag, dat ze bereid waren te veranderen; ook hun woordkeuze zei vaak veel. En wat denk je van de reden die ze opgaven om dit te willen veranderen? In deze workshop tonen we voor het eerst deze deep-dive in ruim 900 gedane verkeersveilige beloftes. Hiermee krijg jij een beeld van wat er leeft onder inwoners en welke kansen er liggen.